Składniki:
– 1 pierś
– duża cebula
– kapusta pekińska
– 2 zupki chińskie (rosół)
– 1 surowa papryka czerwona
– 1 zielony ogórek
– puszka kukurydzy
– majonez

Przygotowanie:
Makaron z zupek chińskich pokruszyć i wrzucić do miski razem z tym proszkiem co jest w środku.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i usmażyć – dodać gorące do makaronu i zamieszać.

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i też usmażyć na oleju – dodać do makaronu i cebuli – mieszamy.
Z papryki usunąć środek z nasionami, ogórek obrać,pieczarki ugotować i odcisnąć z wody – pokroić w kostkę dodać do miski.
Kukurydzę odsączyć z zalewy. Kapustę poszatkować. Dodać majonez i dokładnie wszystko zamieszać.

Smacznego!

Przepis nadesłała Pani Marlena Bartkowiak