Składniki :

– 80 dag wołowiny bez kości

– 2 duże cebule

– 1 łyżka słodkiej papryki w proszku

– 2 żółte i czerwone świeże papryki

– puszka pomidorów

– 1 ząbek czosnku

– 1 marchewka

– 1 pietruszka

– 60 dag ziemniaków

– sól , pieprz

– 30 dag pieczarek

– pół puszki kukurydzy

– pół puszki groszku

– przecier pomidorowy

– przyprawa maggi

– odrobina sosu chilli

– przyprawy do smaku.

 

Wykonanie:

1. Mięso kroimy w kostkę,  podsmażamy, dodajemy posiekaną cebulę.

2. Smażymy pieczarki z cebulką po czym łączymy z mięsem.

3 . Dodajemy 2 szklanki wody, słodką paprykę, pomidory z puszki, paprykę pokrojoną w kostkę, marchewkę i pietruszkę.

4. Dusimy wszystko na małym ogniu, dolewając w miarę potrzeby wody.

5. W międzyczasie dokładamy kukurydzę , groszek i czosnek. Przyprawiamy.

6. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, gotujemy osobno. Następnie łączymy z bograczem.

7. Zagęszczamy wodą z mąką według uznania.

 

Smacznego!