Składniki:
-5 jajek
-1 duża cebula
-2 puszki tuńczyka (w sosie własnym lub oleju)
-1 puszka kukurydzy
-150 g sera żółtego
-majonez

1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, rozdzielić białka od żółtek.
2. Białko drobno pokroić. Żółtko (w oddzielnym naczyniu) zetrzeć na drobnych oczkach.
3. Pokroić drobno cebulę. Odsączyć tuńczyka i kukurydzę z zalewy.
4. Zetrzeć ser żółty na grubych oczkach.
5. Układać składniki warstwami w misce w następującej kolejności (zaczynając od dołu):
-białko
-cebula
-1 puszka tuńczyka
-1/2 puszki kukurydzy
-majonez (rozsmarować po powierzchni kukurydzy łyżką)
-ser żółty
-1 puszka tuńczyka II
-1/2 puszki kukurydzy II
-majonez II
-żółtko