Składniki na ciasto:

– 2 szklanki mąki pszennej

– pół margaryny

– 1 łyżka smalcu

– 3/4 szklanki cukru pudru

– 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

– 3 żółtka

1 łyżka śmietany

Wyrobić ciasto i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy do pieczenia.

 

Pozostałe składniki:

– 1,5 kg sera

– 3/4 kostki margaryny

– 8 jaj

– 35 dag cukru kryształu

– 1 budyń waniliowy lub śmietankowy

– 1 sernix

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać ser, budyń w proszku oraz sernix. Ubić pianę z wszystkich białek (łącznie z 11 jajek). Dodać do masy. Wymieszać. Wylać do formy na znajdujące się tam ciasto. Piec w piekarniku około 1,5 godziny w 180 stopniach.

Życzymy smacznego.