Składniki:

– 700g filetu z dorsza,
– sok z 1/2 cytryny,
– 100g serka kremowego z czosnkiem i ziołami,
– czubata łyżka posiekanego koperku,
– dymka ze szczypiorkiem,
– łyżka śmietany 12%,
– 2 łyżki startego żółtego sera,
– sól, pieprz,
– 2 łyżki masła,
– 2 łyżki płatków migdałowych.

PRZYGOTOWANIE:
Filet z dorsza oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Serek utrzeć ze śmietaną, posiekanym koperkiem oraz drobno posiekaną dymkę wraz ze szczypiorkiem. Dodać starty ser, doprawić odrobiną soli i pieprzu. Masę rozsmarowywać na filetach, zwijać tworząc roladki. Spiąć wykałaczką. Ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Polać stopionym masłem, posypać płatkami migdałowymi. Piec około 25 minut w temp. 180st. Przed podaniem oprószyć odrobiną posiekanego koperku.

 

Przepis nadesłała Pani Katarzyna Bohenek