Składniki:
– 1 margaryna
– 1/3 szklanki cukru kryształu
– 5 żółtek
– 2,5 szklanki mąki
– 2 łyżeczki proszku do pieczenia
– cukier waniliowy

Zagnieść ciasto – schłodzić 1 godzinę i podzielić na dwie części. 1 część wyłożyć do blachy.

Składniki na krem:
– 1 litr śmietany 18 %
-1 szklanka cukru kryształu
– 20 dag kokosu
– 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej

5 białek ubić, śmietanę wymieszać z mąką ziemniaczaną i ubić z cukrem. Do śmietany dodać kokos, żurawinę, rodzynki, brzoskwinie, ananasy w kostkę. Na koniec ubić pianę, wymieszać ze śmietaną i pozostałymi składnikami. Wylać na blachę wyłożoną ciastem i zetrzeć drugą cześć schłodzonego ciasta. Piec 45 minutw 180 stopniach.

Smacznego!

 

Przepis nadesłany przez Daniel Pelc