Składniki na biszkopt:

– 6 jajek

– 1 szklanka mąki pszennej

– 1 szklanka cukru

– 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka, na końcu mieszamy z mąką z proszkiem do pieczenia. Pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Dzielimy na dwie części.

 

Krem I:

– opakowanie budyniu waniliowego

– opakowanie niebieskiej galaretki

– 2 szklanki mleka

– 2 łyżki cukru

-2 opakowania ciastek „Delicji” pomarańczowych

 

Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu z 2 łyżkami cukru. Zdejmujemy z ognia i dodajemy suchą niebieską galaretkę. Mieszamy do rozpuszczenia. Gdy krem będzie lekko ostudzony wykładamy na połowę biszkopta i układamy na nim delicje.

 

Krem II:

– opakowanie galaretki agrestowej

– 400 g śmietany kremówki

– 5 łyżek cukru pudru

 

Agrestową galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem . Dodajemy tężejącą galaretkę . Krem wykładamy na na ciastka.

 

Krem III:

– 1,5 szklanki kremówki (około 330 ml)

– 2 łyżki cukru pudru

– 1 galaretka niebieska

 

Niebieską galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem . Dodajemy tężejącą galaretkę . Krem wykładamy na na ciastka.

Przełożenie ciasta:

Pół biszkopta- Krem I – Delicje- Krem II- Pół biszkopta- Krem III

 

Życzymy smacznego!